​Nu este vorba doar de speranța politică, ci despre cea de viață fără griji, bună stare și împlinire.

Nu mai avem speranța că într-o zi ne vom simți împliniți sufletește gandindu-ne la țărișoara noastră. Și nici pe copiii noștri nu îi vedem altfel.

Sondajele spun că majoritatea tinerilor doresc să plece din țară. Tot sondajele spun că cei care au plecat s-ar întoarce cu prima ocazie, dar apar obligațiile și constrângerile.

Mai rău este vă voi, dragi compatrioți, ați renunțat la țară, precum niște trădători. Îi blestemați pe cei care au avut puterea și au cedat-o (domnia Sa Regele Mihai) sau pe cei care au trădat-o de-a binelea, dar voi nu vedeți propria voastră faptă la fel de grea! Voi sunteți trădători în fiecare zi!

Chiar mai grea este fapta voastră! Nu cred că Regele ar fi spus vreodată că România e țară de căcat. Voi o spuneți zilnic. Voi sunteți cei care vă faceți vinovați pentru ceea ce devenim, voi lăsați corupția să prindă rădăcini și voi sunteți cei care pleacă atunci când e rău.

De sute de zile, oamenii tot protestează. Unii pe bună dreptate. alții au făcut o meserie din asta. Alții sunt aduși cu bani, sărăcuții de ei – și puterea și opoziția le practică, să fim cinstiți. (ca o paranteză, se pare că PSD are parte de cea mai bine pusă la punct strategie in acest sens. Ei performează în schemele piramidale de plată ale „protestatarilor” și monitorizează totul prin interpuși în funcții de conducere mici și mari: administratori de piețe, de cimitire, chiar și preoți, primari, consilieri etc).

Acum să înțelegem că o mare parte din votanții PSD este alcătuită din aparatul bugetar. Am văzut profesori și rectori care și-au sfâșiat demnitatea cu dinții, cât mai vizibil cu putință. Este normal să susții puterea atunci când locul tău de muncă depinde de asta și mai ales când știi că există o suprapopulare a locurilor de muncă în acest sector. Probabil, cineva care nu ar avea un interes electoral pentru acești oameni, ar renunța la ei fără jenă. 🙁 Oamenii nu le gândesc, dar le simt. PSD e inteligent. Știe asta când face presiuni asupra lor.

Revenind la speranță.

Protestele distrug economia țării, fac praf investițiile și rup încrederea investitorilor în stabilitatea financiară a afacerilor. Prea mult protest nu este bun.

Dar constat că este singura cale. Ai noștri conducători nu se mai tem de nimic, îi prostesc pe unii dintre bunicii noștrii cu cărțile pe față, cu incompetența pe masă și cu zâmbetul pe buze.

De ce nu mai avem energia să ne luăm ceea ce este al nostru?

  • Pentru că este mai ușor să plecăm când în alte țări ni se promite nirvana. În realitate, nirvana este în România, dar voi nu vedeți. Poate turiștii care vin aici. Sau Prințul Charles…
  • Pentru că ne uităm pe aceleași emisii TV (fraier să fii, ca partid, să nu ai televiziunile tale, revistele tale, site-urile tale de știri, instrumentele tale de manipulare).
    Vedem cât de naivi sunt părinții și bunicii noștri. Bunicii și părinții noștri văd mai departe lipsa tinerilor de inițiativă, de implicare și de motivație.
  • Tineretul și o parte din populația adultă este ruptă de cealaltă jumătate de populație, de cea cu o vârstă mai respectabilă. Suntem dezbinați în două electorate perfecte, grupuri omogene în interior și eterogene in exterior. Voi realizați asta?
  • Credem că dacă noi suntem buni, atunci nici ei nu au cum să fie altfel. O auzeam pe mamaie cum spunea „Dragnea e un om bun, mamaie, că are copil” – „Da mamaie, împreună cu fi-su fură. Pentru fiul lui se străduiește. ca orice om.”.
  • Credem în aparențe: „Firea e o fată atât de drăguță și vorbește atât de frumos și se vede pe ea cât de deșteaptă e și finuță.” – „Da am zis eu că nu e? Și mie îmi place ca prezență. Este foarte bine antrenată, mamaie. Să te păcălească pe tine” – „Da Băsescu nu era antrenat?” – „O ba da! I-a ciuruit pe toți chiar :)) Și Iohannis este antrenat. Orice aparență înșeală”.
  • Credem că, dacă apar la televizor, le este rușine. Nu le este rușine pentru că voi îi iertați pentru orice gafă și îi credeți orice ar spune . Voi îi luați de modele pe cei inteligenți (Gâdea și Badea, de pildă, sunt 2 oameni foarte inteligenți și bine pregătiți – asta nu înseamnă că sunt drepți). Era o expresie Intr-un film vechi: „pe tine ce te recomandă?”. Ceea ce faci cu adevărat contează, nu ceea ce spui că faci sau cât de bine o spui…
  • Mai bine alegem răul mai mic. Nu este adevărat! Mai bine creăm alternative său dăm șanse alternativelor mai mici! Așa vor crește inițiativele din rândurile oamenilor de rând.
  • Ne întrebăm: „dar ei chiar pot să schimbe legile așa cum vor ei?”. Dar îi împiedică cineva?
  • Dacă au fost aleși, acum ei fac legea! Corect, atâta timp cât incă se exprimă voința poporului și se consultă public cu factorii importanți. Să nu îmi spui tu că ți-ai dorit în mod special legile din ultimele zile. Dar „lasă că ei știu mai bine decât noi ce e de făcut”.
  • Comparăm România cu alte țări. Dar ceilalți sunt la fel ca noi. Problema tot în oameni este. Voi scuipați semințe și gumele de mestecat pe jos, voi nu aveți respect pentru munca oamenilor, voi prestați servicii de joasă calitate doar-doar să mai ciupiți un ban privat sau public. Cum vă explicați că de ani de zile, nu s-a gândit nimeni în București să mai ridice câțiva milimetri asfaltul la trecerilor de pietoni din București? Exact acolo se fac cele mai mari bălți. Culmea!

Recunosc că acest articol este puțin manipulativ. V-am reamintit de frustrările de care vă loviți în fiecare zi. Aș putea să mai amintesc de spitale, de obligativitatea șpăgilor din ele,  de gropi, de autostrăzi, de păduri, de resursele naturale, de școli, de sălile de sport, de legi și coduri și proceduri…penale….sau de imaginea pe care o avem în afara țării. Dar cred că suntem cu toții conștienți de asta.

Cum spuneam, protestele nu sunt bune pentru economie, dar ar putea fi un rău necesar atunci când nu mai ai alternative (atenție, NU incurajez protestele ilegale!).

Sau poate ar fi mai bine să mergem toți în continuare la serviciile noastre, lipsiți de speranța unui trai decent și fără griji, să ajungem acasă mai degrabă obosiți și să ne mai uităm puțin la TV. Apoi când ni se îmbolnăvesc rudele să ne luăm liber ca să le tratăm stând la cozi în jegul din spitale. Cred că e mai ușor să ne complacem în această monotonie zilnică și să ne vărsăm nervii pe șoferul de la RATB. Cu asta am zis tot.

Proiecte de suflet

ASE Student Run

Eveniment non-profit pentru studenti si elevi

Crosul Iubirii

Pentru toti alergatorii care iubesc

Afterwork Athletics

Competitie Corporate în sala de atletism

Revigorarea atletismului bucureștean

Din funcția de președinte al Asociației Municipale de Atletism Bucuerști

Bucharest YMI

Young Marketers Internship

About the author

Coman Paul-Tiberius

Sunt un adevărat iubitor al sportului, un voluntar convins și un spirit plin de inițiativă. La bază sunt specialist în marketing și management, iar ca profesionalizare, programator web.
Inițiativa este sportul meu favorit. Prin urmare, este nevoie de un astfel de site care să-mi prezinte proiectele.
Mereu deschis parteneriatelor și colaborărilor, Paul.
PS:Mă puteți contacta mereu prin formularul de contact.

Leave a Comment