S-a declarat pandemie globală. Ca de obicei, părerile sunt împărțite în două lumi diferite, iar din fiecare direcție există tot felul de ramificații și idei. Nu comentăm ce cred oamenii, ce păreri au și ce teorii ale conspirației mai sunt promovate.

Ceea ce trebuie remarcat este că la nivel de atitudine macro, aplicăm foarte bine ceea ce ne-a învățat istoria. Se iau măsuri din timp chiar dacă trebuie să admitem că impactul economic este unul mai puternic. Am învățat să lăsăm banul pe planul secund.

La nivel micro există, însă, foarte multe excepții care atentează la siguranța globală a omenirii. Individul consideră că este invincibil, că nu i se poate întâmpla lui, mai ales dacă își păstrează igiena elementară. Aflăm pe zi ce trece că răspândirea virusului nu mai ține cont de igiena elementară ci de mult mai multe chestiuni. Aici intervin statele care ne demostrează care este rolul lor și cum legea poate fi aplicată pe drumul cel bun. Mai apar exemple de corporații mici sau chiar mari care speră că vor face un profit speculativ, crescând prețurile artificial sau mizând pe emoțiile oamenilor (chiar zilele aceastea vedeam o campanie ce profita de faptul că se închid școlile, oamenii erau așteptați la mall să uite de plictiseală).

Am văzut, tot zilele acestea, cum lucruri care trebuiau de mult să fie o normalitate, au putut fi implementate în timpi record:

  • lucru online cu instituțiile (Autoritatea Națională pentru Digitalizarea României să ia aminte!)
  • educație la distanță
  • servicii la distanță
  • dispozitive cu dezinfectanți pe bune în spitale și cu instrucțiuni corecte
  • spitale dezinfectate
  • reducerea aglomerării în transportul public prin program de lucru defalcat (asta trebuia să existe în București de mult)
  • suplimentarea mijloacelor de transport public
  • Statul ne recomandă să folosim mijloace de transport alternativ
  • pedepse drastice pentru cei care mint la graniță
  • românii se întorc în țară
  • mișcarea „Bunicii noștri” prin care oamenii achiziționează alimente pentru cei în vârstă pentru a-i proteja (Sursa: TVR 1)

Sunt sigur că exemplele bune pot continua și chiar vă recomand să ni le trimiteți prin comentarii. Vom actualiza articolul prezentând și sursa 🙂

În concluzie, în orice rău există și ceva bun. Acum este de datoria fiecăruia să înlocuiască panica cu adaptarea la realitate. Nu este timp să ne plângem și să ne deprimăm, că acum 4 zile era altfel viața. Aia e! Peste alte 4 zile ar fi putut fi și mai rău!

PS: să nu ne imaginăm cum ar fi ca și România să aibă un oraș închis.

PPS: trecem de 40 de cazuri, dar sunt 6 vindecați. Putem spune că avem numărul de cazuri în stagnare/scădere, momentan.

Proiecte de suflet

ASE Student Run

Eveniment non-profit pentru studenti si elevi

Crosul Iubirii

Pentru toti alergatorii care iubesc

Afterwork Athletics

Competitie Corporate în sala de atletism

Revigorarea atletismului bucureștean

Din funcția de președinte al Asociației Municipale de Atletism Bucuerști

Bucharest YMI

Young Marketers Internship

About the author

Coman Paul-Tiberius

Sunt un adevărat iubitor al sportului, un voluntar convins și un spirit plin de inițiativă. La bază sunt specialist în marketing și management, iar ca profesionalizare, programator web.
Inițiativa este sportul meu favorit. Prin urmare, este nevoie de un astfel de site care să-mi prezinte proiectele.
Mereu deschis parteneriatelor și colaborărilor, Paul.
PS:Mă puteți contacta mereu prin formularul de contact.

Leave a Comment