Dropbox oferă un trial de 30 de zile pentru aproape toate pachetele de storage individuale sau pentru companii. Am ales să testez un pachet standard pentru companii datorită faptului că îmi permite să plătesc mai târziu pentru un singur utilizator spre deosebire de alte servicii cloud care cer un minim de 2-3 utilizatori. Ulterior, am realizat că acela era un sales hook (cârlig) și tot 3 utilizatori minim trebuie plătiți sau pot opta pentru un pachet profesional.

Am ales pachetul business cu 3 utilizatori la 36 EUR/ lună (12 EUR/ utilizator / lună). Pachetul profesional costă 19 EUR/ lună, dar oferă 3TB spațiu de stocare. În schimb, pachetul business oferă 5TB + funcții de colaborare în echipă.

Activarea contului a durat 2-3 minute și s-a realizat în 4 pași (pentru un cont individual deja existent).

  1. Alegerea tipului de cont (vezi poza alăturată).
  2. Confirmarea tipului de cont, același lucru, dar de data aceasta îți afișează și costurile pe care le-am prezentat anterior și ai posibilitatea să te răzgândești. Pentru contul free trial nu trebuie să îți dai cardul de credit decât dacă alegi pachetul profesional (cel care e numai pentru tine). Practic, te încurajează să îl testezi pe cel business pentru care plătești mai mult, dar obții și un beneficiu mai mare. Good marketing strategy!
  3. Te întreabă numele companiei
  4. Te întreabă domeniul activității

Un lucru mai puțin plăcut este că tot ce ține de contul personal este mutat în contul de business, apoi îți oferă posibilitatea de a seta un cont personal ca să nu amesteci fișierele personale cu cele profesionale. Ups! Ăsta este un minus mare din partea mea.

Cred că am transformat contul meu personal în cont de business (pe adresa de email personală). Acum va trebui să îmi fac un cont personal pe o altă adresă de e-mail. A trebuit să miut contul pe adresa email a firmei și apoi să îmi creez un nou cont pe adresa personală și să le asociez. Acum am acces la ambele conturi ceea ce e super.

Altă chestie ciudată este că îmi apare în planul meu că am cumpărat pachetul trial cu 5 licențe, nu 3.

You currently have 5 licenses (€120.00 per license/year).

Am făcut downgrade la 3 licențe (minimul) și am rămas în continuare cu cei 5TB care sunt available la pachetul cu 12 EUR/ lună / licență.

Revin cu informații supă ce expiră perioada de încercare. Sunt curios ce se întâmplă cu fișierele și cu contul personal.

Pentru cei care nu au firmă, există și un pachet personal extins cu 2TB la 10 EUR/ lună ceea ce e super ieftin.

Încă un lucru pe care l-am observat este că în anumite locuri, prețurile sunt exprimate în EUR și în alte locuri în USD. Cantitativ, este exprimată aceeași valoare numerică. Probabil că, în funcție de monedă, poți plăti 12 EUR sau 12 USD / lună, de exemplu.

Pentru dezvoltatori

Am analizat informațiile despre API-ul Dropbox și se pare că există funcționalități atât pentru utilizatori, cât și pentru afaceri. În tabelele de prețuri ale pachetelor se prezintă numai faptul că la pachetele business ai acces nelimitat pentru requesturile API.

Ce îmi place cel mai mult este că se poate crea un APP cu acces la întregul cont DBX sau numai la un anumit folder. De asemenea, se poate selecta deținătorul aplicației (cont personal sau cont business).

Se pot alege mai mulți utilizatori cu acces de development. Se pot face setări de branding, setări OAuth2, Webhooks. Există niște funcții predefinite care se numesc Choser, Saver, Embedder. Denumirile acestora vorbesc de la sine.

Pentru trecerea în mediul de producție, trebuie urmată o procedură simplă. Voi reveni separat cu un articol.

În încheiere

Sper că acest articol să vă fie cu folos și dacă aveți nevoie de informații suplimentare, lăsați un comentariu, un mesaj sau un e-mail.

Proiecte de suflet

ASE Student Run

Eveniment non-profit pentru studenti si elevi

Crosul Iubirii

Pentru toti alergatorii care iubesc

Afterwork Athletics

Competitie Corporate în sala de atletism

Revigorarea atletismului bucureștean

Din funcția de președinte al Asociației Municipale de Atletism Bucuerști

Bucharest YMI

Young Marketers Internship

About the author

Coman Paul-Tiberius

Sunt un adevărat iubitor al sportului, un voluntar convins și un spirit plin de inițiativă. La bază sunt specialist în marketing și management, iar ca profesionalizare, programator web.
Inițiativa este sportul meu favorit. Prin urmare, este nevoie de un astfel de site care să-mi prezinte proiectele.
Mereu deschis parteneriatelor și colaborărilor, Paul.
PS:Mă puteți contacta mereu prin formularul de contact.

Leave a Comment