[views id=”59″]

Încep una dintre primele postări pe blog prin a face o afirmație curajoasă pentru viitor: |vreau să fiu responsabil de atletismul bucureștean.

Pentru început, să eliminăm ideile preconcepute despre vârstă – singura scuză, sau mai bine spus teamă, a celor ce au depășit vârsta mea numai prin experiență este aceea că am doar 24 de ani.

Dar, trecând peste, să analizăm puțin ce este Asociația Municipală de Atletism din București.

AMA București este o asociație sportivă de drept privat a unor cluburi sportive din capitală. Este înființată de dinainte de 2000 și până în 2017 a fost condusă de același om. Actualul președinte, domnul Rugină Gheorghe (vârsta respectabilă de 84 ani), este o somitate a atletismului.

Domnul profesor a antrenat sportivi participanți și medaliați ai Jocurilor Olimpice, a organizat sute de competiții, a arbitrat și mai multe sute…

Într-o ușoară contradicție, eu sunt proaspăt licențiat în profesia de antrenor de atletism și antrenez sportivi ocazional. În timpul liber sunt preparator fizic al unei echipe de fotbal. Din punct de vedere al performantei sportive, m-am oprit la a deveni campion național de maraton, la echipe, tineret  pentru că am ales școala, apoi voluntariarul, apoi munca. Totuși, am arbitrat sute de competiții sportive trecând prin toate nivelurile: arbitru secundar, arbitru senior, secretar de concurs, cronometraj electronic și operator tehnic field terminal. Mai mult de atât, am participat la organizarea Cupei Europei de Aruncări Lungi și am experiență cu transmiterea live pe TV a unei competiții datorită colaborării directe cu TVR pentru câteva campionate balcanice și naționale.

Pentru că am simțit că trebuie să ajut sportul școlar și universitar prin acțiuni concrete, am inițiat de unul singur ASE Student Run, competiție ce a strâns peste 1000 de studenți și elevi din București în fiecare an. Am întâlnit 50 de voluntari minunați in prima ediție, în a doua ediție cam jumătate de echipă s-a reîmprospătat, iar acum suntem aproape 80. Mai multe pe site-ul crosului studenților și elevilor buureșteni.

Să revenim la domnul Rugină. Nu aș putea vorbi la adresa domniei sale decât cu respect pentru tot ceea ce au dăruit atletismului românesc. Asemenea și despre contracandidații mei. Totuși, este timpul ca cineva să schimbe modul în care se petrec lucrurile în acest sport, într-o colaborare strânsă cu toți antrenorii, părinții și cu Federația Română de Atletism.

M-am cam lăudat puțin. 🙂 Nu agreez ideea de a te lauda, pentru că proiectele trebuie să vorbească de la sine. Totuși, este bine să vorbești în stânga și în dreapta despre ceea ce faci tu. Așa apar susținători, noi persoane implicate și te dezvolți mai rapid.

Proiecte de suflet

ASE Student Run

Eveniment non-profit pentru studenti si elevi

Crosul Iubirii

Pentru toti alergatorii care iubesc

Afterwork Athletics

Competitie Corporate în sala de atletism

Revigorarea atletismului bucureștean

Din funcția de președinte al Asociației Municipale de Atletism Bucuerști

Bucharest YMI

Young Marketers Internship

About the author

Coman Paul-Tiberius

Sunt un adevărat iubitor al sportului, un voluntar convins și un spirit plin de inițiativă. La bază sunt specialist în marketing și management, iar ca profesionalizare, programator web.
Inițiativa este sportul meu favorit. Prin urmare, este nevoie de un astfel de site care să-mi prezinte proiectele.
Mereu deschis parteneriatelor și colaborărilor, Paul.
PS:Mă puteți contacta mereu prin formularul de contact.

Leave a Comment